В Молдові розкрили антидержавну змову, 13 затриманих

Фото
П'ятниця, 27 листопада 2015, 08:15

Геніспекторат поліції Молдови заявив про попередження насильницького захоплення влади в країні.

Про це заявив тимчасово виконуючий обов’язків начальника Генінспекторату поліції Молдови Георгій Кавкалюк, повідомляє видання Newsmaker.

Затримання восьми осіб були проведені в місті Бєльць.

"Вісім затриманих погодилися співпрацювати зі слідством і визнали свою провину. Більше того, вони розкрили імена ще двох прихованих членів угруповання, яких теж затримано. Таким чином, на даний момент кількість затриманих становить 13 осіб",— повідомив Кавкалюк.

 

За його словами, багато членів угруповання мали судимості за крадіжки та грабежі. Двоє затриманих мають подвійне громадянство Молдови та Росії, а один — громадянин України, що неодноразово їздив в Донбас.

Кавкалюк повідомив, що злочинне угруповання, що складається з 11 осіб, збиралася напасти на військовий гарнізон в Бєльцях, озброїтися і збільшити свою чисельність в результаті атаки на бельцкую в'язницю. Підозрювані, пояснив Кавкалюк, збиралися залучити на свою сторону ув'язнених.

Оперативники з'ясували, що угруповання має намір насильницьким шляхом захопити владу в країні: спочатку в Бєльцях, потім поширити насильницькі дії на всю північ республіки і далі по країні, щоб призначити своїх людей на керівні посади, розповів Кавкалюк.

Під час обшуків в будинках, автомобілях, на складах, які належать підозрюваним, були знайдені зброя, форма військового зразка, ємності зі сльозогінним газом, значні суми грошей, а також карти Бєльц і Кишинева, на одній з яких були позначені п'ять об'єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.