Олланд і Путін домовилися координувати авіаудари по "Ісламській державі"

П'ятниця, 27 листопада 2015, 08:28

Франція і Росія домовилися щодо обміну розвідувальною інформацією про "Ісламську державу" та інші повстанські групи з метою підвищення ефективності їхніх авіа ударів в Сирії.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд за результатами зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, повідомляє Reuters.

Так, виступаючи після робочої вечері в Кремлі, Олланд заявив, що вони погодилися координувати удари, націлені на "Ісламську державу" та подібні джихадистські угруповання.

"Ми домовилися, і це важливо, здійснювати авіаудари проти джихадистів "Ісламської держави" і не бомбити сили, які борються з тероризмом. Ми будемо обмінюватися інформацією щодо того, кого слід бомбити, а кого не слід", - сказав Олланд.

В той же час у президентів залишаються розбіжності з приводу долі сирійського президента Башара Аль-Асада, союзника Росії, якого західні сили хочуть відсторонити від влади, звинувачуючи того в майже 5-річній громадянській війні.

"Я вважаю, що доля президента Сирії повинна залишатися в руках сирійського народу", - заявив Путін, різко контрастуючи з Олландом, який наполягав, що в Асада немає політичного майбутнього.

Путін також заявив, що Росія готова співпрацювати зі Сполученими Штатами та партнерами з метою боротьби з "Ісламською державою", але застеріг, що ця співпраця буде під загрозою, якщо повторяться інциденти зі збитим Туреччиною російським літаком.

"Ми готові до співпраці з коаліцією на чолі з США. Але, звичайно, інциденти, подібні до того, що причинив падіння нашого літака і загибель наших військовослужбовців ... абсолютно неприйнятні", сказав Путін.

Нагадаємо, Франсуа Олланд прибув до Москви із закликом створення "великої коаліції" проти "Ісламської держави". Двома днями раніше з аналогічною метою він відвідував Вашингтон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.