У Парижі проходить церемонія пам'яті жертв терактів 13 листопада

Фото
П'ятниця, 27 листопада 2015, 14:22

У Парижі проходить траурна церемонія в пам'ять про 130 загиблих внаслідок серії терактів 13 листопада.

Церемонія почалася з хвилини мовчання і показу фотографій загиблих, які проектувалися на великий екран.

У заході бере участь президент Франції Франсуа Олланд, який вранці прибув до Будинку інвалідів у центрі Парижа під звуки "Марсельєзи". На церемонії разом з керівниками Франції присутні родичі загиблих.

 

"130 імен. 130 життів обірвалися. 130 доль зламані. 130 людей не почують сміх. 130 голосів, який назавжди притихли. Ті, хто загинули 13 листопада, були Францією, всією Францією. Це покоління тепер стало обличчям Франції", - сказав Олланд на церемонії.

 

Олланд також сказав кілька слів про тих, хто скоїв масові вбивства. "Вони поклоняються смерті, але у нас є любов, любов до життя", - сказав він, описавши терористів як "орду вбивць, через яких загинули 130 наших людей і сотні були поранені в ім'я божевільної причини".

Президент пообіцяв, що Франція відповість на теракти. "Ми будемо проводити цей бій до кінця і ми переможемо. Ми не здамося ні страху, ні ненависті, і якщо гнів опановує нами, ми поставимо його на службу захисту свободи день за днем", - сказав він.

 

Раніше Олланд закликав усіх французів взяти участь в акції пам'яті, прикрасивши свої будинки в кольори національного прапора. 

 
 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.