У Туреччині заарештували двох генералів за звинуваченням у тероризмі

Понеділок, 30 листопада 2015, 10:52

Два генерали і полковник у відставці були заарештовані за звинуваченням у шпигунстві і тероризмі, та участі в перехопленні вантажних автомобілів, які у 2014 році, ймовірно, перевозили зброю до Сирії.

Про це повідомляє Today's Zaman.

Командир регіональної жандармерії Анкари генерал-майор Ібрагім Айдин, колишній командувач жандармерії Адана бригадний генерал Хамза Челепоглу і колишній завідувач кримінальної лабораторії жандармерії  полковник у відставці Бурханеттін Чіхангіроглу були затримані в суботу і арештовану Стамбульським судом.

Айдин і Чіхангіроглу були заарештовані за звинуваченням в "отриманні конфіденційних відомостей в цілях політичного або військового шпигунства; розголошуванні конфіденційної інформації, що відноситься до державної безпеки в розвідувальних цілях; спроби знищити або запобігти функціонуванню уряду Турецької Республіки; створення і керівництво збройною терористичною організацією".

Генерал Челепоглу був заарештований за звинуваченням у "спробі знищити або завадити функціонуванню уряду Турецької Республіки; створення і керівництво збройною терористичною організацією".

У січні 2014 року жандарми зупинили три вантажівки, які прямували до в південних провінціях Адана і Хатай, після того як прокуратура отримала інформацію, що транспортні засоби незаконно перевозять зброю для збройних організацій в Сирії.

Уряд стверджує, що вантажівки перебували у віданні Національної розвідувальної організації, і тоді відкидав претензії щодо зброї.

Чинний прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу, який був тоді міністром закордонних справ, стверджував, що вантажівки перевозили гуманітарну допомогу, призначену для сирійських туркменів по іншу сторону кордону.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і уряд називають слідство 2014 року "зрадою і шпигунством" з боку прокурорів і справу було порушено проти тих, хто бере участь у розслідуванні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.