Литва зупиняє польоти до Шарм-ель-Шейха

П'ятниця, 6 листопада 2015, 16:14

Після рекомендації МЗС Литви припинені польоти з Литви на єгипетський курорт Шарм-ель-Шейх.

Про це повідомляє Delfi.lt.

Майже половина литовських туристів, які знаходяться зараз в Єгипті , повернеться додому в неділю.

Глава маркетингового департаменту литовської компанії чартерних авіарейсів Small Planet Airlines Симонас Барткус повідомив, що в неділю компанія привезе в Литву 180 осіб.

"Вже все організовано так, що  своїх клієнтів ми привеземо і поки що більше в Єгипет літати не будемо", - сказав  Барткус.

За його словами, польоти Small Planet Airlines на інший єгипетський курорт - Хургада не скасовуються.

Він підтвердив, що до неділі співробітники Small Planet Airlines будуть забезпечувати максимальну безпеку, туристам буде дозволено взяти з собою багаж.

Як пише видання, МЗС Литви посилив рекомендації по Єгипту після наради з представниками департаменту держбезпеки, адміністрації цивільної авіації, департаменту туризму в п'ятницю.

МЗС рекомендує без потреби не їхати в Каїр, Олександрію, Ісмаїлію, Порт-Саїд та інші великі міста Єгипту і населені пункти дельти Нілу, тому що там зберігається ймовірність терористичних ападів, демонстрацій та сутичок з силами безпеки.

Як відомо, раніше Велика Британія заявила, що припиняє виконувати рейси в та з Шарм-ель-Шейха після катастрофи російського авіалайнера над Синаєм.

Як повідомлялося, МЗС Нідерландів теж вирішило призупинити польоти в та з Шарм-ель-Шейха і припинити літати над Синайським півостровом принаймні до неділі.

Таке ж рішення прийняла влада Ірландії та Франції.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-Ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.