CША готові відправити радників та бойові вертольоти до Іраку - Міноборони

Четвер, 10 грудня 2015, 08:32

США готові відправити радників та бойові вертольоти до Іраку, щою допомогти звільнити місто Рамаді від "Ісламської держави".

Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер під час виступу в комітеті Сенату з питань збройних сил, передає Reuters.

"Сполучені Штати готові надавати допомогу іракській армії, щоб допомогти їм закінчити роботу, в тому числі ударні вертольоти і супроводжуючих радників, якщо того вимагають обставини і якщо про це попросить прем'єр-міністр Абаді", -  сказав Картер.

Представники міністерства оборони США, говорячи на умовах анонімності, заявили, що американські радники були б готові консультувати іракські сили безпеки про те, як рухатися через центр Рамаді протягом найближчих декількох тижнів.

Білий дім застеріг пізніше, що президент Барак Обама поки не схвалив надання вертольотів, і, що прем'єру Абаді доведеться спочатку запитати про таку підтримку.

"Будь-яке рішення могло б бути прийняте тільки на прохання прем'єр-міністра Абаді, і після схвалення від президента Сполучених Штатів", - заявив представник Білого дому Джош Ернест.

"Наразі цього немає", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очолювана США міжнародна коаліція проти "Ісламської держави" протягом останньої доби завдала 31 авіаудар по позиціям ІДІЛ в Сирії та Іраку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.