Німеччина відправила перші літаки для операції в Сирії проти ІДІЛ

Фото і відео
Четвер, 10 грудня 2015, 14:26

Німеччина відправила до Туреччини першу групу військових, які братимуть участь в операції міжнародної коаліції проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Про це повідомляє сайт Бундесверу.

У четвер на турецьку авіабазу "Інджирлик" відправилися 40 військових, два літаки-розвідники Tornado і літак-заправник A310MRTT.

Фото spiegel.de

Військових до Туреччини доправить військово-транспортний літак A400M, на борту якого знаходиться також відповідне обладнання для забезпечення підтримки з землі операцій літаків.

Загалом передбачається відправка 6 літаків Tornado для участі в операції проти ІДІЛ. Німецькі військові долучаться до операції з 1 січня.

Фото spiegel.de 

Літаки Tornado з 51-ї тактичної авіаційної ескадрильї Immelmann виконуватимуть виключно розвідувальні функції.

Вони оснащені двома камерами, які здатні робити зображення з високою роздільною здатністю на швидкості до 1000 км/год і передавати їх в реальному часі на наземні станції.

Польоти літаків Tornado напередодні відправки до Туреччини

Літак-заправник використовуватиметься для заправки бомбардувальників сил коаліції.

Крім того, німецький супутник-розвідник SAR-Lupe даними своїх оптичних сенсорів доповнюватиме відомості, що отримуються з французького супутника Helios-2.

Очікується також, що в Середземне море буде направлений німецький фрегат Augsburg для підтримки французького авіаносця "Шарль де Голль".

Передбачається, що в місії, яка продовжиться до кінця 2016 року, візьмуть участь 1,2 тис. німецьких військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.