В Голландії опублікували нове фото вкраденої картини, що надійшло з України

Неділя, 13 грудня 2015, 20:28

Голландський детектив Артур Бранд, який займається поверненням вкрадених в Нідерландах та знайдених в Україні картин, опублікував ще одне фото, яке підтверджує, що полотна були на території, підконтрольній українським збройним силам.

Як заявив Бранд в неділю, 14 липня це фото надіслав до голландського посольства в Києві Борис Гуменюк.

"Це – зворотна сторона картини Богарта. Надіслано до голландського посольства Борисом ’не знаю нічого’ Гуменюком", - прокоментував він фото, натякаючи на те, що колишній боєць батальйону ОУН Борис Гуменюк наразі спростовує свою причетність до торгівлі вкраденими картинами.

 

Йдеться про Хендріка Богарта, художника періоду "золотого сторіччя" голландського живопису. Як відомо, попереднє фото вкраденої картини, отримане музеєм з України, також було картиною авторства Богарта. Йшлося про картину "Селянка".

Швидше за все, на другому фото показано зворотну сторону тієї ж картини, адже для автентифікації автори фото приклали до полотна ту саму газету – липневий випуск "України молодої".

Як повідомляла "Європейська правда", раніше Гуменюк категорично заперечував свою причетність до торгівлі картинами та запевняв, що полотна "перебувають на території, підконтрольній ДНР".

При цьому фото свідчить, що картини зберігаються у не найкращих умовах і безумовно не перебувають на стінах залишеного маєтку, як це стверджувалося в ЗМІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: