МВС розшукує голландські картини - Клімкін

Вівторок, 8 грудня 2015, 14:34

Міністерство внутрішніх справ України розшукує голландські картини.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Голландська сторона порушила це питання під час візиту президента України до Голландії. Наше МВС працює над цим питанням", - сказав Клімкін журналістам у вівторок.

При цьому міністр наголосив, що пошуки ускладнили дії самого музею.

"Музей сам почав переговори. Яким чином він їх провів - невідомо. Зараз до цього підключилося і МВС, і посольство Голландії. Сподіваюся, що наші скоординовані зусилля будуть успішними", - сказав  Клімкін.

Міністр повідомив, що цей інцидент "дуже важливий для тих, хто намагається зіпсувати наш імідж, що важливо перед референдумом 6 квітня".

"Ми зараз саме працюємо, щоб узгодити логіку і стратегію наших подальших дій. Більшість із кроків погоджено, ми знаємо, як діятиме найближчим часом. Але питання картин в багатьох аспектах, звичайно, іміджеве", - сказав він.

"Сподіваюся, що це ніяк не вплине (на результати референдуму) і ми продемонструємо до референдуму успіх (розслідування). І всі зрозуміють, як це треба робити – не починати неконтрольовані переговори невідомо з ким і не розголошувати цю інформацію, а працювати в контакті між правоохоронцями двох країн. Як це відбувається зараз, після того, як голландська сторона коротко порушила це питання під час візиту президента до Голландії", - сказав Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що картини, які були вкрадені в 2005 році з Музею Західної Фрісландії в місті Хорн (Нідерланди), наразі знаходяться в руках українських збройних формувань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.