Військові катери РФ змусили турецьке судно змінити курс в Чорному морі

Понеділок, 14 грудня 2015, 12:42

Сторожовий катер Прикордонної служби ФСБ РФ і ракетний катер Чорноморського флоту РФ примусили торговельне судно під турецьким прапором змінити курс в Чорному морі.

Про це повідомляє сайт компанії "Чорноморнафтогаз".

За інформацією компанії, торгове судно нібито перешкоджало пересуванню двох бурових установок, які переміщали з Одеського газового родовища, що розташоване на північно-західному шельфі Чорного моря в 150 км від берега Криму.

"На шляху проходження каравану суден з буксированим об'єктом з'явилося невстановлене торговельне судно під турецьким прапором. Діючи в порушення міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі та загальноприйнятих норм морського судноплавства, турецьке судно не поступилося шлях каравану, що йде перехресним курсом, і зробило спробу зупинитися на шляху його прямування, чим свідомо створило аварійну ситуацію. У радіообмін з судами супроводу капітан турецького судна не вступав, не відповідаючи на виклики", - йдеться в повідомленні.

Бурові установки В-312 і В-319 (так звані "вишки Бойка") після анексії залишилися на Одеському газовому родовищі.

Бурові В-312 "Петро Годованець" та В-319 "Незалежність" були переміщені за наказом голови окупаційної адміністрації півострова Сергія Аксьонова. Зазначається, що таке рішення було прийнято у зв'язку зі складною міжнародною обстановкою і ризиками втрати цих вишок.

Як повідомлялося, 13 грудня екіпаж російського сторожового корабля "Смєтлівий" у північній частині Егейського моря застосував вогнепальну зброю проти турецького сейнера.

У Міноборони РФ заявили, що сейнер не відповідав на сигнали і прямував прямо на військовий корабель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.