Російські екіпажі "Містралів" розформовані, а обладнання повернене – ЗМІ

Вівторок, 15 грудня 2015, 08:48

Все російське обладнання вертольотоносців типу "Містраль" було доставлено в РФ французьким коштом, а російський екіпаж кораблів розформований.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на військово-дипломатичне джерело.

"Все обладнання було демонтовано і відправлено в Росію, 13 грудня воно прибуло морським транспортом в Виборг", - сказав співрозмовник агентства.

"У найближчі день-два в Виборг прибудуть представники верфі Сен-Назера для перевірки цілісності вантажів, тоді ж почнеться розмитнення, після чого буде підписано акт прийому-передачі", - уточнив він, підкресливши, що всі витрати на доставку взяла на себе французька сторона.

Крім того, за його словами, російські екіпажі, підготовлені для вертольотоносців типу "Містраль", розформовані і призначені на інші кораблі.

Раніше джерело в Головному штабі ВМФ Росії повідомило, що екіпажі вертольотоносців почали стажуватися на різних флотах, в основному на Тихоокеанському, ще на початку літа 2015 року - до офіційного розірвання контракту на поставку цих кораблів.

На початку серпня 2015 року Росія і Франція домовилися щодо розриву контракту на постачання двох вертольотоносців типу "Містраль", кораблі залишаться у власності Франції.

При цьому після розриву контракту Франція отримала право вільно розпоряджатися кораблями.

Пізніше  Єгипет домовився з Францією про купівлю двох вертольотоносців "Містраль", контракт на постачання яких було розірвано з Росією.

Раніше повідомлялося, що РФ готова продати Єгипту обладнання з "Містралів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.