НАЗК має розпочати роботу і виконувати свої функції - представництво ЄС

Вівторок, 15 грудня 2015, 15:55

У представництві Європейського Союзу в Україні підкреслюють важливість прозорого обрання співробітників Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), а також своєчасного початку його роботи.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Через кілька місяців після прийняття закону і формування спеціалізованої комісії з відбору (кандидатів на посади) агентство досі не приступило до роботи. А це вкрай важливо, щоб агентство розпочало роботу і ефективно виконувало покладені на нього функції", - заявили у представництві ЄС.

У представництві висловили впевненість, що члени комісії здатні завершити процес відбору кандидатів на посади для агентства з чітким розумінням необхідності забезпечити довіру суспільства до неупередженої і об'єктивної роботи агентства.

У представництві ЄС в Україні зазначили, що НАЗК являє собою дуже важливу частину установ, націлених на боротьбу з корупцією і забезпечення необхідної прозорості щодо поведінки офіційних осіб під час виконання публічних функцій в Україні.

"Чим ефективніше будуть профілактичні заходи, тим менша потреба в застосуванні агресивних засобів для виправлення заподіяної шкоди", - зазначили в представництві.

Як повідомлялося, спроби уряду призначити співкерівників Національної агенції із запобігання корупції (НАЗК), які йому підконтрольні, можуть зірвати безвізовий режим з ЄС.

Детальніше читайте в статті "Два кроки від безвізового режиму – про причини та наслідки скасування "безвізової доповіді" ЄК".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.