Туреччина створить у Катарі військову базу

Середа, 16 грудня 2015, 12:59

Туреччина створить військову базу у Катарі в рамках оборонної угоди, спрямованої на те, щоб допомогти їм протистояти "спільному ворогові".

Про це заявив посол Туреччини в Катарі Ахмет Демірок, повідомляє Reuters.

На території бази, яка стане першим закордонним військовим об'єктом Туреччини на Близькому Сході, будуть розміщені три тисячі військових сухопутних військ, а також повітряні і військово-морські підрозділи, військові інструктори та сили спеціальних операцій.

За словами посла, багатофункціональна база буде в першу чергу служити місцем для проведення спільних навчань і Катар теж розглядає можливість облаштування власної бази в Туреччині.

"Туреччина і Катар зіткнулися із спільними проблемами і ми дуже стурбовані розвитком подій в регіоні і невизначеною політикою інших країн ... ми стикаємося зі спільними ворогами. В цей критичний момент для Близького Сходу співробітництво між нами є життєво важливим", - сказав Демірок.

Раніше обидві країни надали підтримку "Братам-мусульманам" в Єгипті, підтримали повстанців, що борються проти сирійського президента Башара аль-Асада і здійняли тривогу з приводу зростаючого іранського впливу в регіоні.

Крім того, Туреччина і Катар засудили втручання Росії у справи Сирії і підтримку Асада.

У Катарі вже розміщується найбільша на Близькому Сході американська авіабаза, Аль-Удейд, де розміщуються близько 10 тисяч військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.