Не менше 8 російських контрактників загинули в Сирії під час обстрілу – WSJ

Субота, 19 грудня 2015, 22:55

Щонайменше вісім контрактників, що виконували "напіввійськові задачі", загинули під час артилерійського обстрілу їх бази в Західній Сирії, хоча офіційна влада не визнає їх втрату, стверджує видання The Wall Street Journal.

Стаття московського кореспондента WSJ Томаса Грува, який посилається на власні джерела, опублікована на сайті видання, а також цитується російськими ЗМІ.

WSJ стверджує, що інцидент мав місце ще в жовтні, але російська влада досі не підтверджує його. Водночас, ці дані підтвердили три співрозмовники видання, зазначивши, що загиблі наразі не є штатними військовими. Різні джерела наводили інформація про 8 та 9 загиблих.

В Сирії вони виконували функцію охорони певних державних об’єктів.

Під обстріл потрапила так звана "група Вагнера", названа за псевдонімом їх керівника, колишнього військового, який брав участь у низці збройних конфліктів після розпаду СРСР. Видання також стверджує, що група мала назву OSM, але не наводить розшифровку цієї абревіатури.

Стверджується що це – вагома організація; за словами одного з джерел, в ній працює близько тисячі людей. Організація, за даними журналіста, має штаб-квартиру в Краснодарі. Видання наводить оцінку російського військового експерта Івана Коновалова, який стверджує, що "група Вагнера" є найуспішнішою спробою Росії створити недержавну організацію з військовими задачами, аналог американської Blackwater. 

The Wall Street Journal припускає, що "група Вагнера" була задіяна також у гібридній війні РФ на Сході України,

Видання не отримало відповідь Міноборони РФ на запит щодо цієї інформації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.