Путін розповів, скільки триватиме військова кампанія РФ у Сирії

Четвер, 17 грудня 2015, 12:21

Військова кампанія збройних сил Росії в Сирії триватиме доти, доки наступальні дії проводитиме урядова армія сирійського президента Башара Асада.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін під час щорічної підсумкової прес-конференції в Москві.

"Ми будемо проводити наші удари авіації, і підтримувати наступальні дії сирійської армії до тих пір, поки сирійська армія проводить ці операції", - сказав Путін.

Путін також заявив, що Росія ніколи не погодиться з тим, "щоб Сирії зі сторони нав'язували, хто буде нею керувати".

"Ми ніколи не погодимося з тим, що хтось зі сторони де б то не було буде кому б то не було нав'язувати, хто повинен де керувати. Це просто абсолютно не вкладається в якийсь здоровий глузд, ні в міжнародне право", - зазначив він.

Президент РФ сказав, що підтримує ініціативу США щодо підготовки резолюції Ради безпеки ООН по Сирії, що вона в цілому влаштовує Москву.

"Ми в цілому - я скажу зараз, напевно, важливу річ, - підтримуємо ініціативу США, у тому числі з підготовки резолюції Ради Безпеки ООН по Сирії. Саме з проектом цієї резолюції до Москви приїхав держсекретар США. Думаю, що після ознайомлення з проектом резолюції сирійську владу це теж має влаштувати", - додав він.

Раніше США заявили, що лише третя частина авіаударів Росії в Сирії спрямована на об'єкти "Ісламської держави".

Як відомо, РФ починаючи з 30 вересня розпочала завдавати авіаударів у Сирії по позиціях опозиції Башару Асаду, виправдовуючи свою участь у громадянському конфлікті в Сирії боротьбою з терористичною організацією ІДІЛ.

За інформацією іноземних ЗМІ, режим сирійського президента Асада, крім військово-космічних сил Росії, підтримують російські сухопутні війська і артилерія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: