Керівництво ІДІЛ дозволило вирізати органи у полонених

П'ятниця, 25 грудня 2015, 11:00

Керівництво терористичного угруповання "Ісламська держава" санкціонувало вилучення органів у людей, захоплених у полон.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на документи, захоплені військовими США під час спецоперації проти бойовиків ІДІЛ.

Як випливає з документа, офіційний переклад якого був зроблений урядовими службами США, "санкція" на вилучення органів у живих людей була дана у вигляді фетви (в шаріаті правова позиція або рішення з якого-небудь суспільного, політичного або правового питання) під №68 від 31 січня 2015 року.

Так, у цій фетві вказується, що подібні заходи відтепер дозволені для порятунку життя мусульман, навіть якщо при цьому полонений "донор" загине.

"За використання органів віровідступників не має бути жодного покарання, життя віровідступників не заслуговує на шанобливе ставлення", – вказано у документі.

Втім, агентство відзначає, що сам факт появи цього документа ще не означає того, що ІДІЛ займається вилученням органів у людей, або приймає участь у торгівлі органами.

Видання нагадує, що раніше керівництво Іраку звинуватило бойовиків "Ісламської держави" у вирізанні людських органів у полонених і контрабанді цих органів із "комерційною метою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.