43% українців підтримують вступ до НАТО - опитування

Вівторок, 29 грудня 2015, 16:27

Кращим варіантом забезпечення безпеки для України 43% українців вважають вступ до НАТО.

Про це свідчать оприлюднені результати опитування фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київського міжнародного інституту соціології.

Водночас за позаблоковий статус виступають 29% опитаних.

"Більшість населення вважає, що найкращим варіантом забезпечення безпеки для України був би вступ до НАТО - так вважає 43% населення. Позаблоковий статус відстоюють 29%, а підтримка військового союзу з Росією та іншими країнами СНД впала до рекордного значення - до 5%", - йдеться в повідомленні.

Проте в цьому питанні існують суттєві регіональні відмінності. Зокрема, членство в НАТО підтримують у Західному (67%) та Центральному (50%) регіонах, у Південному (51%), Східному (39%) і Донбасі (51%) вважають за краще нейтральний статус України.

Опитування провели фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київський міжнародний інститут соціології з 15 по 25 грудня 2015 року.

Опитано 2040 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на підконтрольних Україні територіях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.