Україна вже стала ближчою до НАТО, та попереду ще роки роботи – Міноборони

Понеділок, 28 грудня 2015, 11:23

Україна зробила прогрес на шляху до НАТО, однак потрібно зробити ще більше.

Про це заявив Ігор Долгов, заступник міністра оборони з питань євроінтеграції, який протягом 5 років був послом України при НАТО, під час онлайн-конференції, організованої "Європейською правдою".

"Чи стали ми ближче до НАТО? Я думаю, що так", сказав він, відповідаючи на питання про досягнення на посту в Міноборони.

При цьому заступник міністра зазначив, що для нього важливим чинником позитивних змін є атмосфера в суспільстві і збройних силах.

"Для мене є показником, наприклад, коли відвідуєш Яворів, де відбуваються міжнародні тренування, і де наші хлопці, які прийшли з зони АТО на полігон, за допомогою інструкторів з країн-членів НАТО проходять навчання, нові й нові цикли, удосконалення своїх можливостей і спроможностей - це для мене реальні кроки, які свідчать про те, що відбуваються зміни щодня", - сказав він.

Однак, за словами Ігоря Долгова, ці зміни ще не є достатніми, і він нагадав про слова міністра Полторака, що для реформування Збройних сил і структур Генштабу треба до 5 років.

"Це означає, що нас чекають напружені дні роботи. Терміни термінами, але без щоденних зусиль нічого конкретного в плані результатів і в плані досягнення сумісності ми не досягнемо", - наголосив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: