Росія відновила обстріли українських позицій на Донбасі - Яценюк

Понеділок, 7 грудня 2015, 13:02

Росія відновила обстріли українських позицій на Донбасі всупереч Мінським домовленостям, які передбачають режим припинення вогню та відведення озброєння.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на спільній конференції з верховним представником ЄС із питань закордонних справ Федерікою Могеріні та єврокомісаром Йоганесом Ганом у Брюсселі.

"Росія знову відновила обстріли українських позицій. Ми наполягаємо на виконанні РФ всіх положень Мінської угоди. В першу чергу мова має йти про повну зупинку вогню, відведення військ і відновлення контролю над українськими територіями української владою", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що питання санкцій безпосередньо пов’язане з повним виконанням Росією Мінських угод. "Ми переконані, що ЄС продемонструє єдність і санкції будуть продовжені. Ми вкотре висловлюємо вдячність Європейському союзу щодо невизнання анексії Криму", - сказав він.

Зазначимо, що згідно із даними штабу АТО, за останню добу в зоні проведення антитерористичної операції поранень зазнали вісім бійців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.