В РФ назвали дивними ініціативи НАТО щодо збільшення довіри

Вівторок, 8 грудня 2015, 08:50

Пропозиції НАТО щодо нових заходів довіри з РФ в рамках ОБСЄ не в'яжуться з політикою Альянсу щодо конфронтації і військовими приготуваннями на "східному фланзі" з метою "стримування" Росії.

Про це заявив постпред РФ при Альянсі Олександр Грушко, передає "РИА Новости".

Він зазначив, що генсекретар НАТО Єнс Столтенберг раніше "анонсував наміри країн Альянсу внести якісь пропозиції щодо заходів довіри" на "віденському майданчику" — у рамках форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки.

"Разом з тим ця ініціатива НАТО виглядає дивно на тлі тих військових приготувань, які здійснюються Альянсом на "східному фланзі", - зауважив Грушко.

"Зрозуміло, що якщо політика НАТО не зміниться, якщо буде продовжено курс на наближення військової інфраструктури до наших рубежів, здійснюватимуться додаткові спроби збільшити військову присутність шляхом передового розміщення важкої техніки, ще більш активних ротацій збройних сил, це суперечитиме самій ідеї заходів зміцнення довіри, про які кажуть в Альянсі", - наголосив він.

"Вони аж ніяк не в'яжуться з цими військовими приготуваннями, спрямованими, як зараз офіційно заявляють, на "стримування" Росії", — заявив постпред.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс планує більш активно використовувати Раду Росія-НАТО для підтримування зв'язків з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: