НАТО захотіло одноосібно царювати в Європі - Путін

Понеділок, 11 січня 2016, 08:21

Бажання НАТО царювати в Європі спровокувало багато кризових ситуацій на континенті.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"НАТО і США хотіли повної перемоги над Радянським Союзом. Вони хотіли царствувати в Європі одноосібно", - відзначив він.

"І ось тому, що вони всілися на трон, ми сьогодні говоримо про всі ті кризи, яких могло б не бути", - наголосив президент РФ.

"Де написано, що НАТО зобов'язане приймати всіх, хто захоче? Немає. Потрібні критерії, потрібні умови. Була б політична воля, все б змогли зробити, якщо б захотіли. Не хотіли просто", - підкреслив Путін.

"Ми тисячу разів чули як мантру, повторювану нашими американськими та європейськими політиками: країни мають право обирати спосіб забезпечення своєї безпеки. Так, ми знаємо про це. Це правда. Але правда також і те, що інші країни мають право приймати рішення розширювати свою власну організацію і не розширювати, діяти так, як вони вважають за доцільне з точки зору забезпечення загальної міжнародної безпеки", - додав він.

Нагадаємо, раніше в НАТО категорично відкинули претензії Росії щодо того, що Альянс своїми діями і розширенням становить загрозу для РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.