У Марселі підліток поранив мачете вчителя єврейської школи

Понеділок, 11 січня 2016, 15:03

У понеділок вранці у Марселі 15-річний підліток напав з мачете на вчителя єврейської школи, який був одягнений у кіпу, традиційний головний убір іудеїв.

Про це повідомляє Le Parisien.

Підлітку, якого поліція затримала через 10 хвилин після здійснення злочину, висунуті звинувачення у спробі вбивства з релігійних мотивів а також у "пропаганді тероризму".

Так, сьогодні вранці підліток, озброєний мачете, напав на вчителя єврейської школи, коли той йшов на роботу. Внаслідок нападу постраждалий зазнав незначних поранень руки. Після скоєння нападу юнак спробував втекти.

Про нападника відомо, що він під час затримання був дуже збуджений і не приховував своїх антисемітських поглядів, які стали основним мотивом злочину.

Пізніше напад засудив міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, який у своєму мікроблозі у Twitter висловив свою підтримку постраждалому, пише Le Monde.

Нагадаємо, минулого року у доповіді  комісара Ради Європи з прав людини Нільса Мужнієкса було відзначено, що протягом останніх років у Франції спостерігається значне зростання антисемітських та антимусульманських настроїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: