Франція вимагатиме відновлення прикордонного контролю в ЄС – ЗМІ

Понеділок, 16 листопада 2015, 15:19

Франція закликатиме до ефективної призупинки дії Шенгенської угоди на відкритих кордонах всередині ЄС, як це вже зробили окремі європейські країни.

Про це пише видання The Telegraph з посиланням на дипломатичні джерела.

Франція висуне подібні вимоги на позачерговому засіданні міністрів внутрішніх справ країн ЄС 20 листопада.

"Французи збираються натиснути на інших з метою впровадження прикордонного контролю, зокрема, йдеться про Бельгію, але стосується і більш широкої зони. Зокрема всім запропонують тимчасово призупинити дію Шенгенської угоди", - сказало джерело.

Серед інших пропозицій Франції – більш прискіплива перевірка особи як тих, хто прибуває з-за меж ЄС, так і тих, хто подорожує всередині ЄС.

За інформацією джерел, поки зарано говорити чи будуть нові заходи введені на короткий чи більш значний термін, однак очікується, що вони діятимуть протягом досить тривалого періоду часу.

Франція також хоче введення контраверсійної системи запису імен пасажирів літаків, потягів і кораблів, яка тривалий час блокувалася лоббі захисників особистих даних. При цьому дані збиратимуться як з пасажирів з-за меж ЄС, так і з тих, хто подорожує всередині Євросоюзу.

Також Франція виступає за ширше використання Інформаційної системи Шенгену, яка дозволятиме при перевірці на кордоні вдавитися до баз даних злочинців, які перебувають у розшуку, викрадених транспортних засобів, паспортів і інших без пекових даних.

Як відомо, міністри внутрішніх справ і юстиції країн ЄС 20 листопада зберуться на екстрене засідання на заклик Франції – через тиждень після терактів в Парижі, які забрали життя майже 130 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.