У Франції зростають антисемітські та антимусульманські настрої - доповідь РЄ

Вівторок, 17 лютого 2015, 18:59

Протягом останіх років у Франції спостерігається значне зростання антисемітських та антимусульманських настроїв.

Про це йдеться в доповіді  комісара Ради Європи з прав людини Нільса Мужнієкса, повідомляє прес-служба РЄ.

"Незважаючи на наявність розвиненого законодавства та вжиті заходи боротьби з нетерпимістю й расизмом, дискримінація та розпалювання ненависті не тільки продовжують зберігатися у Франції, але і знаходяться на підйомі", - відзначив він.

"Існує нагальна необхідність постійно і систематично протидіяти цим явищам", - наголосив Мужнієкс.

У документі комісар стосується проблем нетерпимості і расизму, а також поваги прав людини мігрантів, кочових груп населення, циган та осіб з обмеженими можливостями здоров'я.

"В останні роки спостерігається величезне зростання антисемітських, антимусульманських і гомофобних актів. Тільки в першій половині 2014 року практично вдвічі зросла кількість проявів антисемітизму", - підкреслив він.

"Число євреїв, які залишають Францію і виїжджають до Ізраїлю, збільшилося в три рази в порівнянні з 2012 роком, це є красномовним свідченням випробовуваного ними почуття незахищеності", - вважєа комісар РЄ.

"Серйозну стурбованість також викликає зростаюча кількість антимусульманських дій, 80% яких спрямовані проти жінок, та гомофобні витівки, що відбуваються кожні два дні. Цьому треба покласти край, в тому числі в Інтернеті, і покарати винних", - наголосив Мужнієкс.

Нагадаємо,  у неділю на сході Франції були спаплюжені близько 300 єврейських могил. На надгробках були намальовані свастика і нацистські гасла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.