Сирійська армія атакує головне місто повстанців у провінції Латакія

карта
Вівторок, 12 січня 2016, 15:41

Сирійські сили президента Башара Асада у вівторок увійшли до головного оплоту повстанців у північно-західній провінції Латакія, де, зокрема, базуються військові сили РФ.

Про це повідомляє AFP із посиланням на інформацію Сирійської обсерваторії з прав людини.

Сирійська армія за підтримки бійців ліванського шиїтського руху "Хезболла" та інтенсивних ударів російської авіації увійшла в місто Сальма.

За даними спостерігачів, за останні 48 годин російські літаки завдали понад 120 повітряних ударів по Сальмі та околицях.

 

За даними сирійського державного інформаційного агентства Sana, підрозділи армії і проурядових сил національної оборони зайняли сім пагорбів, що оточують Сальму, а згодом і південно-східну околицю міста.

Якщо урядовим військам вдасться зайняти Сальму, яка утримується опозиційними військами починаючи з липня 2012 року, то армія Асада матиме можливість вклинитись вглиб території, утримуваної повстанцями.

Сили опозиції в провінції Латакія зосереджені головним чином у північних і північно-східних районах. В останні місяці сирійська армія вели запеклі бої, щоб повернути контроль над регіоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: