Голландські ЗМІ не повірили фейку про терористів з "Азова"

Вівторок, 19 січня 2016, 14:51

В голландських ЗМІ не помічено негативних публікацій щодо відеоролику, в якому озброєні чоловіки, що представилися бійцями полку  "Азов", українською та англійською пообіцяли "знищувати нідерландців" в разі якщо не буде терміново ратифікована Угода про асоціацію.

Зокрема, поважне голландське видання Het Financieele Dagblad опублікувало статтю про цей ролик.

Матеріал має назву "Голландським виборцям погрожують українським відео".

В ньому автор відразу ж вказує, що даний ролик є фейком і наводить відео зі спростуванням.

Голландські журналісти при цьому посилаються на українського експерта Центру економічних стратегій у Києві Андрія Бойцуна, який зазначив, що натхненником ролика є Росія.

Експерт, що працює також в Університеті Антверпена, зазначив, що в найближчі дні очікує появи подібних повідомлень.

Слід зазначити, що автори сатиричного блогу GeenStijl, завдяки зусиллям якого зібрали підписи в кампанії за референдум щодо асоціації Україна ЄС теж відреагували на ролик. При цьому вони поставилися до нього з більшою довірою.

"Справжній чи підроблений, але тепер ми знаємо, на що можуть піти єврофіли, щоб залякати тих, хоче проголосувати "ні" - йдеться у блозі.

При цьому автори наводять як сам ролик, так і відео спростування.

Нагадаємо, в понеділок ввечері в youtube з’явився відеоролик в якому озброєні чоловіки нібито з полу "Азов" погрожують голландцям терактами через негативне голосування на референдумі щодо асоціації Україна-ЄС 6 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.