МВС: до фейкового ролика із погрозами Нідерландам може бути причетна РФ

Вівторок, 19 січня 2016, 14:53

Відео, в якому демонструються погрози на адресу Нідерландів нібито від бійців полку "Азова, є провокацією, до якої може бути причетна Росія.

Про це йдеться у заяві на сайті МВС України.

За даними відомства, оперативники Департаменту кіберполіції Національної поліції України перевіряють обставини появи провокаційного відео.

"За попередніми результатами цієї перевірки, розповсюдження ролика здійснювалося з території Російської Федерації з допомогою облікових записів, створених за дуже короткий час до появи самого відео. Зараз українські правоохоронці звернулися до кількох міжнародних компаній, зокрема – Google, по необхідну інформацію", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, народний депутат і перший командир полку Нацгвардії "Азов" Андрій Білецький зустрілися із послом Нідерландів в України Кейсом Кломпенхаувером.

Українська сторона спростувала причетність бійців полку "Азов" до інформації щодо погроз на адресу громадян Нідерландів.

Білецький зазначив, що запис звернення начебто від імені бійців полку є "виставою" і фейком, зробленим надзвичайно неякісно. Озброєння і обмундирування "бійців" не відповідають встановленим зразкам і є бутафорською імітацією.

"Безумовно, образливо для бійців, що їх використовують в такому світлі для російської пропаганди в Європі", – сказав він.

"Оскільки у квітні 2016 року у Нідерландах відбудеться референдум з приводу того, чи схвалювати Асоціацію України з ЄС, ці інформаційні провокації є неодмінною складовою потужної гібридної війни РФ проти України, яка у даному разі скерована на формування у голландців хибного уявлення про Україну і бійців-добровольців", - відзначили в МВС.

Як повідомлялося, ввечері 18 січня з’явився відеоролик в якому озброєні чоловіки, що представилися бійцями полку  "Азов", українською та англійською пообіцяли "знищувати нідерландців" в разі якщо не буде терміново ратифікована Угода про асоціацію.

У вівторок вночі "Азов" на офіційному сайті та на своєму youtube-каналі спростував свою причетність до відео із закликами до терору проти Нідерландів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.