ЄС виділить на інфраструктурні проекти в енергетиці 217 млн євро

Вівторок, 19 січня 2016, 17:36

Пропозиція Європейської комісії про інвестування 217 млн євро у великі європейські інфраструктурні проекти у сфері енергетики, знайшла підтримку держав-членів ЄС.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Єврокомісії.

Основні кошти будуть направлені на розвиток проектів у Центральній Європі та Південно-Східній Європі.

"В цілому 15 проектів були відібрані на підставі результатів конкурсу, оголошеного в рамках механізму європейських інтерконекторів - програми ЄС, призначеної для фінансування інфраструктури", - говориться у повідомленні.

З 15 відібраних пропозицій для фінансування 9 стосуються розвитку газової сфери (фінансова допомога на суму €207 млн) і шість проектів - інфраструктури в електроенергетичному секторі (€10 млн).

Також у повідомленні ЄК вказується, що 13 проектів стосуються таких досліджень, як оцінки екологічного впливу (€29 млн) і два - будівельних робіт (€188 млн).

Фінансова допомога ЄС також призначена для газових інтерконекторів в Румунії, Болгарії, Австрії і Угорщини.

У документі також наголошується, що ці відібрані проекти будуть, крім іншого, сприяти реалізації європейського енергетичного ринку, а також інтеграції відновлюваних видів енергії в електромережі.

Ці проекти дозволять посилити енергетичну безпеку і покласти кінець ізоляції деяких держав-членів союзу по відношенню до системи енергетичних мереж ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.