За рік з Росії пішли понад 400 німецьких компаній

Четвер, 21 січня 2016, 08:01

В Росії в 2015 році кількість компаній з німецькою участю, а також їх філій та представництв скоротилася на сім відсотків.

Про це повідомила Німецько-російська зовнішньоторговельна палата 20 січня, пише Deutsche Welle.

Згідно з даними Федеральної податкової служби РФ, в 2014 році в Росії було зареєстровано 6 тисяч компаній з німецьким капіталом, а в 2015 році їх чисельність становила 5 583, тобто більш ніж на 400 менше.

При цьому якщо кількість юридичних осіб з німецькою участю скоротилася лише на 4,6 відсотка, то кількість філій і представництв німецьких компаній - майже на 24 відсотки.

Експерти Німецько-Російської ЗТП вважають, що таке різке зниження може бути пов'язане з новим порядком перереєстрації представництв і філій, який набрав чинності 1 січня 2015 року і призвів до "серйозним процедурних складнощів і необґрунтованих відмов".

Разом з тим в якості головних причин скорочення числа філій та представництв німецьких компаній Німецько-російська ЗТП називає погіршення економічної ситуації в Росії в 2014-2015 роках і сильну девальвацію рубля, яка знизила купівельну спроможність російських клієнтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.