У Фінляндії біженців вчать правилам поведінки: ви не можете купити дружину

Понеділок, 25 січня 2016, 10:19

Мігрантам, які прибувають до Фінляндії, пропонують заняття з фінських цінностей і поведінки щодо жінок.

Про це повідомляє ВВС.

Стурбований зростанням числа сексуальних нападів в країні, фінський уряд хоче переконатися, що люди з дуже консервативних культур знатимуть, чого очікувати від нової батьківщини.

"Отже, у Фінляндії ви не можете купити дружину. Жінка тільки тоді буде вашою дружиною, якщо захоче цього, тому що тут жінки та чоловіки є рівними", - пояснює Йоханна, одна з вчителів на такому уроці.

Всі її учні – це нещодавно прибулі прохачі притулку в приймальному центрі посеред в засніжених глибин фінських лісів.

Деякі з молодих іракських чоловіків, які вже добре володіють англійською мовою і непогано фінською. Іншим, особливо старшим чоловікам, уроки перекладають арабською.

"Але ви можете піти на дискотеку з жінкою", - додає Йоханна. "Однак, варто пам'ятати, навіть якщо вона танцює близько до тебе і одягнена в коротку спідницю, це не означає, що вона хоче зайнятися з тобою сексом".

Багато біженців не встигають засвоювати стільки нової інформації.

"Це дуже ліберальна країна. Ми маємо багато чому навчитися ", - каже сомалійський підліток. Він повертається до свого сусіда, чоловіка із Малі, який реагує аналогічно. "Це досить дивно. У моїй країні жінка не повинна виходити на вулицю без чоловіка або брата", - додає він.

"У Фінляндії дуже добре. Але коли я одружуся, моя дружина буде домогосподаркою і буде готувати ту їжу, яка мені подобається - і, звичайно, не буде ходити на дискотеки", - каже після заняття один із біженців з Іраку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: