В Німеччині пройшли мітинги російськомовних проти "насильства іноземців"

Фото
Понеділок, 25 січня 2016, 09:24

Сотні російськомовних жителів провели у ряді німецьких міст демонстрації, спрямовані проти насильства з боку іноземців, яке, на думку учасників заходів, спостерігається в країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Приводом для виходу на вулиці став начебто акт насильства щодо 13-річної дівчинки в Берліні, факт якого багаторазово спростувала берлінська поліція.

В Аугсбурзі на мітинг, який, за повідомленнями поліції, не був узгоджений з владою міста, вийшло близько 200 осіб.

Присутні, які почасти виступали російською мовою, вимагали захистити "німецькі та християнські цінності". У виступах звучали звинувачення на адресу "агресивно налаштованих" біженців.

Аналогічні заходи відбулися в містах Ельванген, Нюрнберг, Білефельд, Ерланген, Ансбах і Нойштадт  і зібрали від 40 до 500 учасників.

 

У деяких містах демонстрації проходили без гасел і транспарантів. В Білефельді учасники тримали в руках плакати з написами "Світ для наших дітей", "Зупиніть насильство" і заклики до канцлера ФРН Ангели Меркель піти у відставку.

Раніше в поліції Берліна заявили, що повідомлення про викрадення та зґвалтування мігрантами російської дівчинки, поширені ЗМІ РФ, виявилися помилковими.

16 січня, в сюжеті російського "Першого каналу" про тимчасове призупинення Австрією дії Шенгенської угоди через випадки насильства в Німеччині, розповіли про неповнолітню дівчинку Лізу з російськомовної родини, яку нібито викрали і зґвалтували імовірно мігранти з країн Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.