У Парижі тривають протести таксистів

Середа, 27 січня 2016, 08:00

Паризькі таксисти вирішили продовжити протести проти запровадження системи VTC, яка передбачає оренду автомобіля з водієм.

Як повідомляє Europe1, таксисти провели ніч на вулицях Парижа і вирішили продовжити протестні акції сьогодні, 27 січня.

Таким чином поліція радить водіям уникати поїздок до районів Берсі, Орлі, Руассі і околиць станції метро Porte maillot.

Як відомо, страйк спрямований проти нечесної конкуренції, зокрема системи VTC, яка передбачає оренду автомобіля з водієм.

Якщо за право бути таксистом в Парижі слід заплатити від 50 до 250 тис. євро, то зареєструвати VTC значно простіше й дешевше.

Після вчорашніх протестів, в яких постраждала одна людина, премʼєр-міністр Франції Мануель Вальс призначив посередника для врегулювання конфлікту зі страйкуючими таксистами.

Також відомо, що протягом вчорашнього дня, який французькі журналісти вже встигли назвати "чорним вівторком", поліція затримала 24 особи за безлади на вулицях Парижа. На сьогодні поліція міста теж перебуває у стані підвищеної готовності.

Протестні акції таксистів відбулися також і в інших регіонах Франції. Зокрема, у місті Лілль таксисти-протестувальники подекуди нападали на своїх колег, які вирішили працювати за новою системою.

Відзначимо також, що вчора, у "чорний вівторок" протестні акції проти останніх урядових економічних реформ в різних регіонах Франції окрім таксистів, провели також авіадиспетчери, вчителі та держслужбовці.

Втім, як повідомляє Le Figaro, страйки працівників різних сфер не були скоординовані. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.