В РФ знову закликали Чорногорію до референдуму щодо вступу у НАТО

Понеділок, 1 лютого 2016, 17:08

Голова Держдуми Сергій Наришкін закликав вирішити на референдумі питання про можливий вступ Чорногорії до НАТО.

Про це він заявив на зустрічі з делегацією чорногорського "Демократичного блоку", який об'єднує опозиційні партії цієї країни, повідомляє ТАСС.

"Сьогодні, звичайно, очевидно, що прагнення керівництва Чорногорії і частки (її) суспільства в Північноатлантичний союз внесло серйозний розкол в чорногорське суспільство", - сказав він.

"Безумовно, вибір шляху - це внутрішня справа чорногорського народу, але ми, звичайно, звертаємо увагу на те, що це вносить серйозний розкол у суспільство (Чорногорії), - констатував спікер Держдуми. - І я впевнений в тому, що народ Чорногорії повинен зробити свій вибір, причому використовуючи для цього найдемократичніший інструмент, який придумало людство, - референдум".

За словами Наришкіна, "викликає питання, нерозуміння, здивування", в тому числі у російських громадян, прагнення Чорногорії вступити в Північноатлантичний альянс, враховуючи трагічні події 1999 року, коли Чорногорія постраждала від бомбардувань НАТО.

Раніше в МЗС Росії вже заявляли про глибокий розкол у чорногорському суспільстві щодо теми членства в НАТО і закликали провести референдум з питання приєднання до Альянсу.

Нагадаємо, глави МЗС країн НАТО 2 грудня ухвалили рішення запросити Чорногорію розпочати переговори щодо вступу до Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.