Литовський міністр пішла у відставку через звинувачення в корупції

Середа, 10 лютого 2016, 10:39

Президент Литви Даля Грибаускайте підписала декрет про звільнення Риманте Шалашявічюте, яку звинуватили в корупції,  від посади міністра охорони здоров'я.

Про це повідомляє Delfi.lt.

"Я тільки що підписала декрет, яким з 18 лютого міністр звільняється з посади", - сказала президент.

На питання, кому ще із членів уряду слід було б подати у відставку через прояви корупції, президент відповіла, що взяти на себе політичну відповідальність можна і іншими способами, однак "тінь поки падає на міністра з питань навколишнього середовища і МОЗ, особливо на підвідомчі установи".

"Я залишаю вирішувати цю прерогативу (щодо політичної відповідальності) самому прем'єр-міністру", - сказала глава держави.

За її словами, тінь корупції, яка падає на міністрів охорони здоров'я та з питань охорони навколишнього середовища, а також діяльність непрозорих установ Мінсільгоспу плямують репутацію всього уряду.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Риманте Шалашявічюте, яку звинуватили у вимаганні хабарів, обіцяла піти у відставку.

Генпрокуратура Литви  інформувала, що міністра допитували як свідка у справі корупції в Шяуляйській лікарні.

Директор Служби спецрозслідувань Литви Саулюс Урбанавічюс підтвердив, що співробітники його служби вже протягом деякого часу розслідують діяльність Шалашявічюте. Підозрюють, що вона вимагала у керівників медустанов хабарі в обмін на допомогу ЄС, яку між лікарнями розподіляє міністерство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: