У Польщі розробили проект поїзда, здатного розвивати швидкість до 1000 км/год

Фото
Середа, 10 лютого 2016, 20:42

Група польських вчених з Варшавського політехнічного університету розробила проект незвичайного транспортного засобу "Hyperloop", за допомогою якого проїзд з Кракова до Гданська займе 35 хвилин.

Про це повідомляє Радіо Польща.

На думку авторів проекту, створення такого транспортного засобу в польських реаліях було б можливим. "Hyperloop" – левітуюча капсула, що нагадує щось середнє між потягом і літаком.

Згідно з проектом, капсула пересувається в спеціальній трубі, де тиск такий же низький, як і на висоті 10 тисяч метрів. Це значно знижує опір повітря, транспортний засіб рухається на магнітній подушці і повітряних підшипниках.

 

За попередніми оцінками, "Hyperloop" може розвивати швидкість до 1000 км/ч. Теоретично проїзд з Кракова до Гданська (відстань між містами становить близько 570 км) займе трохи більше півгодини. Це більш ніж у вісім разів швидше, ніж звичайним швидкісним електропоїздом.

В даний час над проектом працює 25 осіб з Варшавського політехнічного університету, Вроцлавського політехнічного університету та проектні бюро.

Незабаром вони представлять прототип в масштабі 1:24. Наступним кроком буде підготовка короткого випробувального треку і мала версія "Hyperloop".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.