Дії України у ситуації з транзитом фур РФ відповідають нормам СОТ – Микольська

Понеділок, 15 лютого 2016, 17:25

Дії України у ситуації з блокуванням транзиту російських фур не призводять до порушення Україною міжнародних договорів, зокрема норм Світової організації торгівлі.

Про це "Європейській правді" розповіла заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська.

"Ми вже почали консультації із зацікавленими сторонами, і це єдине правильне рішення. Адже ситуація із блокуванням транзиту час від часу відбувається і в ЄС. При цьому ніхто відразу не забороняє транзит у відповідь – сторони розпочинають консультації, щоб вирішити цю проблему", - розповіла вона.

Саме тому, за словами Микольської, порушенням норм СОТ є саме заборона РФ. "Не розібравшись і не провівши переговорів, уряд РФ вирішив ввести заборону на транзит українських вантажів. Саме тому ми були вимушені реагувати, тимчасово відкликавши дозволи у російських перевізників", - пояснює чиновник.

За її словам, Україна готова до консультацій, як того і вимагають норми СОТ. "Будь-яке питання має вирішуватися шляхом консультацій, а не погроз. Саме тому наші дії цілком відповідні міжнародному праву та нормам СОТ", - резюмує Микольська. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.