Голландія дала 50 тис. євро на туалетний папір із антиукраїнською агітацією

Середа, 17 лютого 2016, 09:34

Близько 50 тис. євро голландських платників податків були надані в якості гранту приватній компанії, яка планує випустити туалетний папір із закликами голосувати проти на референдумі щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Про це повідомляє видання z24.

Компанія з назвою Raspoetin BV є однією з 72 організацій і фізичних осіб, яким комісія з проведення референдуму надала гранти з загального фонду у 2 млн євро.

Так, компанії Raspoetin BV було виділено 47 973 євро на "виготовлення, транспортування та розповсюдження туалетного паперу з надрукованими на ньому аргументами проти асоціації і недоліками вступу України до ЄС".

Raspoetin BV була створена в 2012 році, її власник Рубен Марсман заявив, що є "зацікавленим громадянином" і використовує можливість бути почутим.

 

"Зазвичай ви отримуєте можливість голосу раз на 4 роки. Тепер у нас є можливість бути почутими у проміжках між виборами. Це досить унікальна можливість для Нідерландів", - сказав він.

Планується, що буде надруковано 100 тисяч рулонів туалетного паперу, які будуть розповсюджуватися в магазинах.

"Але певну частину ми відправимо у впливові інституції Нідерландів", - сказав Марсман.

Як зазначається, 50 тис. євро – це максимальний розмір гранту, який виділяє комісія з проведення референдуму. Всього було надіслано 180 заявок, 72 заявникам виділили фінансування.

В рамках кампанії комісія з проведення референдуму має виділити по 700 тис. євро прихильникам і противникам асоціації з Україною. Ще 600 тис. будуть надані тим, хто підтримує нейтральну позицію.

Як відомо, референдум у Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС відбудеться 6 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.