Кораблі НАТО почали операцію проти контрабандистів в Егейському морі

Фото
Четвер, 18 лютого 2016, 14:42

Група кораблів НАТО вже знаходиться в Егейському морі, де проводить операцію щодо перешкоджання перевезенню нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції.

Про це свідчать дані сайту Marine Traffic.

Друга постійна військова-морська група НАТО (Standing NATO Maritime Group Two, SNMG2) наразі складається з п’яти кораблів. Кораблі повністю оснащені ракетами і гарматами.

Кораблі НАТО мають зупиняти плавзасоби з біженцями на борту, підбирати їх, а потім повертати на турецький берег.

Один із кораблів НАТО біля грецького острова Лесбос (натисніть для збільшення)

До складу групи входять німецьке судно забезпечення FGS Bonn, турецький фрегат F-244 класу Barbaros, грецький фрегат Salamis (F-455) класу Hydra, канадський фрегат HMCS Fredericton класу Halifax та італійський фрегат ITS "Libeccio".

Відзначимо, що збройні сили Греції та Туреччини не будуть діяти в територіальних водах і повітряному просторі один одного.

 

Кораблі проводять операцію у східній частині Егейського морі між грецькими островами Лесбос, Хіос, Самос, Кос і турецьким узбережжям, де контрабандисти човнами перевозять біженців і мігрантів.

Група отримала завдання здійснювати розвідку та моніторинг за незаконним перетином Егейського моря і встановити безпосередній зв'язок з європейською агенцією Frontex.

Як повідомлялося, 11 лютого міністри оборони країн-членів НАТО прийняли рішення приєднатися до операції проти контрабандистів в Егейському морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.