Кораблі НАТО негайно направлять в Егейське море - Столтенберг

Четвер, 11 лютого 2016, 13:23

Група кораблів НАТО буде негайно надіслана до Егейського моря для перешкоджання перевезенню нелегальних мігрантів з Туреччини до Греції

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після засідання міністрів оборони країн-членів альянсу в Брюсселі.

"Ми щойно прийняли рішення, що НАТО надасть підтримку для вирішення кризи з мігрантами на основі запиту Греції, Туреччини та Німеччини. Мета – взяти участь у міжнародних зусиллях, щоб покласти край незаконній міграції і торгівлі людьми в Егейському морі", - сказав Столтенберг.

За його словами, Друга постійна військова-морська група НАТО (Standing NATO Maritime Group Two, SNMG2), що складається з трьох кораблів, в даний час розгорнута в регіоні під командуванням Німеччини.

Група отримає завдання здійснювати розвідку та моніторинг за незаконним перетином Егейського моря і встановити безпосередній зв'язок з європейською агенцією Frontex.

Столтенберг також підкреслив, що в рамках угоди збройні сили Греції та Туреччини не будуть діяти в територіальних водах і повітряному просторі один одного.

"Командувач силами НАТО негайно відправить морську групу в Егейське море, а органи управління негайно допрацюють деталі. Завдання не в тому, щоб зупинити судна з біженцями або повернути їх назад. НАТО буде надавати стратегічно важливу інформацію для того, щоб зупинити дії злочинних мереж, які займаються нелегальним перевезенням мігрантів", - сказав генсек альянсу.

Столтенберг зазначив, що низка членів НАТО заявили, що вони готові підсилити Другу постійну військова-морську групу і в найближчому майбутньому вона буде розширена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.