Європейська агенція авіабезпеки дозволила літати над Чорним морем, Крим - під забороною

Четвер, 18 лютого 2016, 15:16

Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, але не над окупованим Кримом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства інфраструктури України.

За даними відомства, EASA рекомендувало до використання два повітряні маршрути над Чорним морем, запропоновані Україною в комплексі заходів з відновлення використання повітряних трас у цій зоні.

Таким чином підтверджено готовність українського провайдера аеронавігаційного обслуговування гарантувати належний рівень безпеки повітряного руху в міжнародному повітряному просторі, відповідальність за який покладено на Україну.

"У висновку EASA йдеться виключно про маршрути у повітряному просторі над Чорним морем, які не зачіпають територію Автономної республіки Крим. Повітряний простір над АРК та територіальними водами залишається закритим для польотів повітряних суден", - зазначили в міністерстві.

Згідно з розповсюдженим EASA офіційним Safety Information Bulletin, два маршрути – L851 та M856, – що проходять через  повітряний простір над західною частиною Чорного моря, є придатними для планування польотів усіма авіакомпаніями.

"Цей висновок ґрунтується на даних проведеного Украерорухом постімплементаційного моніторингу, який свідчить про те, що заходи, вжиті для мінімізації потенційних ризиків, є ефективними. За час здійснення моніторингу не було виявлено жодного випадку, який становив би загрозу безпеці польотів", - зазначили в Мінінфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.