Понад 800 ісламістів виїхали з Німеччини воювати на боці ІДІЛ

Вівторок, 23 лютого 2016, 07:36

Німецька поліція нарахувала понад 800 ісламістів, які з Німеччини виїхали до Сирії та Іраку для того, щоб воювати на боці терористичних організацій ІДІЛ та фронту аль-Нусра.

Про це повідомляє Die Welt з посиланням на дані федерального управління кримінальної поліції.

За інформацією поліції, близько 130 з них загинули в Сирії та Іраку. Деякі з німецьких джидахистів були терористами-смертниками.

Поліця також відзначає, що від початку року кількість джидалдситів, які вирушають воювати на Близький Схід, дещо збільшилась.

"Ми маємо дані про понад 800 "сирійських туристів" з Німеччини", - повідомив виданню прес-секретар поліції.

"Приблизно третина з цих людей повернулися до Німеччини", – додають в поліції.

Також повідомляєтсья про те, що поліція має 677 справ на осіб, які виїхали з Німеччини для приєднання до терористичних угруповань від червня 2015 року. Значна частина тих, хто виїхав – це чоловіки віком від 22 до 25 років, близько 60% з них мають німецьке громадянство.

Кожен десятий з джихадистів на момент відʼїзду на Близький Схід був шкільного віку, майже кожен шостий прийняв іслам і дві третини з ісламістів раніше вчиняли правопорушення.

Раніше повідомлялося, що в австрійському місті Грац почався судовий процес над джихадистом, який був арештований за підозрою в участі в серії нападів по всій Австрії в 2014 році і якого вважають важливою фігурою в глобальній мережі терору.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.