Глава МВС Німеччини тисне на ЄС у питанні біженців

Понеділок, 22 лютого 2016, 10:53

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив, що на врегулювання міграційної кризи за найкращим на даний момент сценарієм Ангели Меркель залишилося всього два тижні.

Про це міністр заявив в інтерв'ю телеканалу ARD, пише Deutsche Welle.

За словами де Мезьєра, в іншому випадку Європі доведеться вживати інші "європейські заходи".

Він підкреслив, що наступні два тижні вирішальними для ЄС. Всі країни згодні з тим, що захист зовнішнього кордону ЄС з Туреччиною є пріоритетним.

Міністр також наголосив на тому, що нинішній підхід означає залучення європейської прикордонної служби Frontex і НАТО і повернення біженців до Туреччини.

"У наступні два тижні стане ясно, наскільки ефективним є такий варіант. Інакше неминуче доведеться приймати інші заходи, наприклад, здійснювати охорону Шенгенської зони на іншому кордоні", - сказав де Мезьєр.

Глава МВС ФРН також знов розкритикував Австрію за запроваджені нею обмеження щодо кількості мігрантів.

"Якщо інші думають перекласти на Німеччину додатковий тягар, то ми не збираємося терпіти це нескінченно. Ми не згодні з цим", - підкреслив Томас де Мезьєр.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр вважає, що прохачам притулку, котрі отримали офіційний статус біженця, слід приписувати обов’язкове тимчасове місце проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.