Балканські країни можуть повністю закрити кордони для мігрантів

Четвер, 25 лютого 2016, 10:46

Австрія та її південні сусіди, країни, що знаходяться на так званому західно-балканському маршруті мігрантів до Європи, попереджають, що рано чи пізно їм доведеться повністю закрити кордони для мігрантів.

Про це йдеться у декларації, ухваленій за результатами зустрічі міністрів внутрішніх і закордонних справ балканських країн, яка відбулася 24 лютого, повідомляє Associated Press.

У Відні, на зустрічі міністрів внутрішніх і закордонних справ країн-членів ЄС Австрії, Словенії, Хорватії та Болгарії, а також Албанії, Боснії, Косово, Македонії, Чорногорії і Сербії була ухвалена спільна декларація, в якій узгоджено посилення прикордонного контролю, а також зазначається про те, що кордони доведеться закрити повністю, якщо проблем мігрантів не буде вирішуватися.

В ній вказується на обмеженість ресурсів і потенціалу прийому, можливі наслідки для внутрішньої безпеки та соціальної сфери країн, а також "проблеми в плані інтеграції" мігрантів у суспільство.

"Неможливо обробити необмежену кількість мігрантів і шукачів притулку", - йдеться у документі.

У спільній заяві міністрів також наголошується, що право на притулок не означає право на "вибір країни за уподобаннями".

У декларації наголошується на необхідності запровадження загальноєвропейських стандартів реєстрації мігрантів.

"Міграційний потік уздовж західних Балкан повинен бути істотно скорочений", - сказано в документі, який налічує 19 пунктів.

Також представники всіх країн повідомили про те, що будуть відмовляти у в'їзді всім "без проїзних документів, з підробленими чи фальсифікованими документами або мігрантам, які вказують неправдиву інформацію про національність або особисті дані".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.