Президент Литви: на війну терористів необхідно відповісти війною

Четвер, 24 березня 2016, 12:01

На війну терористів проти громадян Європи необхідно відповісти війною.

Про це заявила президент Даля Грибаускайте, повідомляє Delfi.lt.

За її словами, поки в Європі загрози тероризму оцінюються надто наївно і поверхнево.

"Я вважаю, що у нас в Європі багато наївності, і ми оцінюємо загрози тероризму і діяльність терористів у Європі, можливо, трохи поверхнево і недостатньо серйозно. Треба дуже відкрито говорити і визначити для себе, що відбувається жорстока війна проти всіх жителів Європи, яку неможливо виправдати. І тому реакція має бути відповідна", - сказала президент Литви.

"Ми зобов'язані жорстко відповісти усіма можливими засобами. Усіма, тобто, точно так само, на війну відповісти війною проти тероризму. І оголосити війну терористам. Заходи повинні бути адекватними, терористи є злочинцями, вони воюють проти людяності, проти людей, і це значить, що наша реакція повинна бути адекватною", - підкреслила вона.

За словами президента, терористи роблять замах на найбільшу цінність – людське життя.

"А це означає, що необхідно зміцнити також оперативне співробітництво між країнами, обмінюватися даними розвідки. Цього, на жаль, немає. Повинні бути зламані джерела фінансування тероризму, фінансові ресурси, і боротьба з організованою злочинністю і відмиванням грошей повинна мати зовсім іншу основу", - сказала Грибаускайте.

Також вона акцентувала на необхідності зміцнювати інформаційну безпеку, оскільки "зараз дуже легко і пропаганду поширювати в Європі, і вербувати європейську молодь". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.