Лукашенко сумнівається у необхідності вступу Білорусі до СОТ

Вівторок, 29 березня 2016, 12:40

Президент Білорусі Олександр Лукашенко сумнівається в необхідності вступу країни у Світову організацію торгівлі (СОТ) в поточних умовах.

Про це він заявив на засіданні щодо взаємодією з СОТ, повідомляє агентство БелТА.

"Найголовніше питання: чи треба нам це в нинішніх умовах?" – сказав він.

"Ще зовсім недавно, вчора, казали, що нас там, взагалі-то, не хотіли б бачити. Сьогодні нас вже активно до цього підштовхують. Хто? Що, у нас доброзичливці в світі є? Немає. В економіці суцільна конкуренція. І я завжди, коли наші суперники підштовхують до якихось речей, серйозно замислююся, з чого б це", - зазначив президент Білорусі.

Лукашенко підкреслив, що вступ Білорусі до СОТ не повинен бути самоціллю.

"З одного боку, цілком очевидно, що не інтегруватися у світову торговельну систему Білорусь дозволити собі не може, оскільки наша економіка є експортно орієнтованою і від умов на зовнішньому ринку багато в чому залежить добробут країни", - сказав глава держави.

"Але вступ до СОТ не повинен стати для нас самоціллю. Дотримання національних інтересів у ході переговорів - ключовий принцип", - заявив Олександр Лукашенко.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ Білорусі вважає можливим вступ країни до Світової організації торгівлі (СОТ) протягом двох-трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: