НАТО не варто поспішати повертатися до діалогу з РФ - Лінкявічюс

Четвер, 3 березня 2016, 18:38

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс в четвер закликав НАТО не поспішати повертатися до звичайного діалогу з Росією, поки Москва не змінить свою агресивну політику.

Про це йдеться в його статті для Politico, повідомляє Delfi.lt.

"НАТО зобов'язане забезпечити, щоб дискусії не послужили димовою завісою, яка вигідна агресору. Це особливо важливо, коли Росія намагається шантажувати НАТО з метою відновлення заморожених відносин", - пише міністр.

За словами Лінкявічюса, справжнє партнерство може бути відновлено тільки в тому випадку, якщо Москва зробить кроки щодо відведення своїх військових з України, перестане проводити масштабні військові навчання без попереджень і польоти військових літаків з відключеними автовідповідачами над Балтійським морем.

"Розумна політика Заходу щодо Росії повинна бути підкріплена тим, що Росія робить, а не що вона говорить", - наголосив він.

"Загрози тероризму або необхідність вирішувати питання міграції не повинні змусити нас закрити очі на агресію Росії і її загрози сусідам", - стверджує міністр.

Нагадаємо, як на початку грудня заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, Альянс планує більш активно використовувати Раду Росія-НАТО для підтримування зв'язків з Росією.

В міноборони РФ на початку лютого заявляли, що зустріч Ради Росія-НАТО на рівні постійних представників може відбутися найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: