Російсько-фінський кордон тимчасово закритий для мігрантів

Неділя, 10 квітня 2016, 12:14

З 10 квітня на двох пунктах пропуску між Росією і Фінляндією набирають чинності обмеження щодо перетину кордону мігрантами, які проникають до Фінляндії через територію РФ.

Про це повідомляє російський ТАСС.

Повідомляється про те, що за домовленістю між двома країнами, "уряд РФ погоджується ...  тимчасове обмеження руху в пунктах пропуску "Саллі-Саллі" і "Лотта-Райя-Иоосеппи" через російсько-фінляндської державний кордон".

Таким чином перетин кордону через зазначені пункти пропуску дозволяжться тільки громадянам Російської Федерації, Республіки Білорусь та Фінляндської Республіки, а також членам їх сімей незалежно від "громадянства (тих осіб), які супроводжують їх, або такими, що до них".

"При укладенні угоди сторони погодились, що таке тимчасове обмеження вводиться на 180 діб, носить разовий характер і не може розглядатися як прецедент", - цитує агенція повідомлення російського міністерства закордонних справ.

Нгадаємо, раніше повідомлялося, що фінська організація "Suomen pakolaisapu" ("Допомога біженцям") голосила ім'я володаря звання біженка року і, вперше за всю історію існування премії, біженця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.