Сайт парламенту Литви атакували хакери

Понеділок, 11 квітня 2016, 14:21

Перед початком заходу кримських татар, який проходить в Сеймі Литви в понеділок, сайт литовського парламенту піддався хакерській атаці.

Про це повідомляє Delfi.lt.

У понеділок в парламенті проходить засідання виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар і міжнародна конференція "Масові порушення прав людини в окупованому Криму".

В канцелярії сейму  підтвердили, що сайт піддався DDoS-атаці, тобто такій атаці, при якій одночасно надходить безліч запитів з різних точок мережі.

Голова сейму Лорета Граужинене в понеділок сказала журналістам, що це перша хакерська атака такого масштабу проти парламенту.

"Це довгострокова атака. Атака такого масштабу, напевно, здійснена вперше", - зазначила вона.

Голова Національного центру комп'ютерної безпеки при Міністерстві оборони Римтаутас Черняускас відзначив, що наразі ситуація у зв'язку з атакою вже під контролем, застосовані заходи захисту.

"З 17 годин суботи сайт Сейму піддається DDoS-атаці, в неділю ми взяли її під контроль настільки, наскільки це влаштовує фахівців сейму. Застосовані заходи захисту, щоб сайт діяв, ці заходи захисту ніколи не бувають ідеальними, щоб нікому не заважати", - сказав Черняускас.

"Атака йде зі всього світу, якщо б була заява поліції, може, і можна було б встановити країну, ми намагаємося взяти інцидент під контроль", - наголосив він.

Представники Сейму повідомили, що спостерігати за трансляцією засідання виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар зарубіжні користувачі можуть на YouTube

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.