Норвегія не готова до відбиття військового нападу - звіт Міноборони

Вівторок, 12 квітня 2016, 14:27

Cтан військової готовності Норвегії занадто низький і країна не в достатній мірі підготовлена до потенційного нападу.

Такі висновки норвезьких збройних сил містяться у річному звіті за 2015 рік, повідомляє The Local.

Начальник оборони Хокон Бруун-Хансен направив міністру оборони звіт, в якому вказано, що військові беруть участь у меншій кількості навчань, ніж раніше, і, таким чином, недостатньо підготовлені до нападу.

"Навчання НАТО і збільшення військової присутності НАТО в Арктиці, безумовно, є частиною практики. Але збільшення зовнішньої активності фінансувалося за рахунок зміни  пріоритетів, що ставить весь норвезький військовий апарат під тиск", - сказав він.

Бруун-Хансен заявив, що Збройні сили Норвегії мають серйозні проблеми із технічним обслуговуванням, нестачею запчастин і збільшенням витрат.

"Вимоги щодо наших можливостей зросли за минулі роки. Сьогоднішня оборона не є стійкою у фінансових рамках", - сказав він.

Представник Міноборони Норвегії заявив, що участь норвезьких військових в операціях за кордоном не роблять їх більш підготовленими для реагування на загрозу у власній країні.

"Найголовніше для норвезьких збройних сил - мати новий довгостроковий план, який дозволить нам задовольнити найбільші проблеми, з якими ми можемо зіткнутися, а саме військовий напад на Норвегію. Це реальна проблема, до якої ми недостатньо підготовлені", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.