Спецслужби Німеччини підозрюють Сноудена у зв'язках з Кремлем

П'ятниця, 15 квітня 2016, 18:51

Німецькі спецслужби підозрюють колишнього співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена у співпраці з Кремлем і російською агентурою.

Про це заявив президент німецької розвідки Гергард Шиндлер, повідомляє Deutsche Welle.

"Дуже впадає в око те, що він опублікував суто матеріали про співпрацю NSA (американська спецслужба, - ред.) та BND (німецька спецслужба) або про британську спецслужбу GCHQ", - сказав Шиндлер.

Президент Федерального відомства із захисту конституції Ганс-Георґ Маасен додав, що "публікація документів спецслужб є спробою вбити клин між Західною Європою та США".

За словами Маасена, публікації Сноудена розглядаються поверхово, люди вважають, що метою Сноудена було показати світу, як NSA стежить за світовими політиками.

"Однак публікації нашкодили Німеччині, США та іншим західним країнам. Очевидно, що жодна публікація не стосувалася таких країн, як Китай або Росія, які насправді є головними цілями розвідки NSA", - сказав Маасен.

Сноуден став відомим після того, як в 2013 році передав журналістам секретні документи, в яких містилися відомості про незаконне стеження американських спецслужб за громадянами, у тому числі і в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: